Mittwoch, 22. Juli 2015

Tall Ship Pedro Doncker - geschiedenis
De Pedro Doncker is een voormalige viskotter, solide en robuust gebouwd om de ruwe zeeën van de Noord-Atlantic te kunnen weerstaan.
In 1992 werd de stoere Kotter met een knipoog naar het verleden en een blik op de toekomst verbouwd tot een statige 3 mast stagzeilschoner, waarna het schip werd ingezet in de Caribische zee.
Om te voldoen aan de veeleisende wensen van de hoofdzakelijk Amerikaanse chartergasten werd er gekozen voor een luxueuze en comfortabele inrichting.
De accommodatie voor de gasten bestaat o.a. uit 2 salons, een gezellige bar in het dekhuis, 10 luxe hutten waarvan 8 met en suite een douche/toilet en 2 die een douche toilet delen. De crew heeft midscheeps eigen hutten en pantry.
Het ruime dek is deels overdekt waardoor het schip zich ook uitstekend leent voor o.a. dagtochten, bedrijfsbijeenkomsten etc..
In 1998 kocht Reederij Vlaun de Pedro Doncker en zeilde deze met een bemanning van slechts 4 man via de Atlantische Oceaan naar Europa. Op deze reis bewees de Pedro Doncker nogmaals haar zeewaardigheid door 2 orkanen te trotseren.

De “Tall Ship” bezeilt nu als Barkentijn de Europese wateren waar zij op verschillenden nautische evenementen een bekende verschijning is.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen